Blanka Čebišová

Prusa Research » Procesní inženýr

Hlavní obor studia: Mezinárodní ekonomické vztahy: Podnikání a právo, Fakulta mezinárodních vztahů

 

Co byl tvůj důvod výběru této vedlejší specializace?

Vedlejší specializaci LSS jsem si vybrala na základě doporučení kolegů v práci a starších studentů. Při studiu jsem pracovala v mezinárodní výrobní společnosti a lean management tam byl na vysoké úrovni a viděla jsem jeho reálné dopady přímo v praxi.

Jaké bylo studovat tuto vedlejší specializaci? Jaký byl kolektiv a předměty?

Od začátku až do konce, vlastně až do teď jsem ráda, že jsem si vybrala tuto specializaci. S mým ročníkem jsme vytvořili skvělou partu a s některými jsem více v kontaktu, jak s lidmi z hlavního oboru. Praxe a společné úkoly nás hodně stmelily. Měla jsem i výbornou skladbu vyučujících, takže studium byla zábava, ale zároveň jsme se opravdu hodně naučili. Scházíme se pravidelně do teď. Těším se na další setkání. Hlavně si i radíme v pracovních záležitostech.

 Co děláš teď a jaká je spojitost s Managementem kvality a Lean Six Sigma?

Jak je uvedeno v úvodu aktuálně pracuji jako procesní inženýr v Prusa Research. Jsme jeden z nejznámějších výrobců 3D tiskáren na světě. Myslím, že nebudu přehánět, když řeknu, že nějaké věci z vedlejšky používám denně. Od mapování procesů, přes 5S nastavení pracovišť po práci s daty. Myslím si, že vedlejška mi moji práci hodně usnadňuje. Na dost problémů najdu v zásobě nějaký nástroj, který potom upravím podle potřeb naší firmy. Během studia, a i po absolvování jsem měla vždy práci, která se týkala VS LSS.

Blanka Čebišová